האם עצרתם לחשב את ההוצאות על המים או החשמל שכרוכות בכביסה ביתית – מרבית האנשים נוטים לחשוב כי הם חוסכים כסף כאשר הם בוחרים לכבס את הכביסה במכונת הכביסה הביתית אך לא כולם מכניסים לחישוב את כל הגורמים.
הוצאה על מים – לצערנו מים הם משאב נדיר בארצנו ומחירי המים מזנקים כל העת ולכן זהו שיקול שיש לקחת בחשבון כאשר מדברים על כביסה ביתית – בממוצע מכונה ביתית צורכת 25-30 ליטר מים לק"ג כביסה. כלומר, בהפעלת מכונת כביסה המכילה 4 ק"ג כביסה משתמשים בלא פחות מ- 125 ליטרים של מים במידה ומבצעים הליך כביסה סטדרטי של שלוש שטיפות.
מה לגבי החשמל?
העלויות על צריכת החשמל נגזרות כמובן מצריכת החשמל של המכונות ומשתנות ממכונה למכונה כאשר יש מכונות חסכניות יותר בחשמל. את רוב צריכת החשמל גוזלים גופי החימום, הן במייבש והן במכונת הכביסה, לכן מומלץ מאוד שלא להשתמש בתכניות כביסה בטמפרטורות גבוהות שלא לצורך. בסופו של דבר כאשר מחשבים את העלות של חימום המים יחד עם עלות החשמל של ייבוש הכביסה (למי שמשתמש במייבש) – מדובר בעלויות מצטברות של כסף רב.
מה עם הזמן שלכם?
זמנכם שווה כסף כיוון שבמקום לכבס ולגהץ, הייתם יכולים להשקיע זמן בפעילות אחרת – בילוי זמן עם הילדים, השקעה של זמן בעסק שלכם או כל עיסוק אחר העולה בדעתכם וגורם לכם הנאה.
במכבסות גדולות בעלות ציוד מקצועי מצליחים להתמודד עם כמות גדולה יותר של כביסה בזמן קצר יותר ומגיעים לכמות של 15-20 ק"ג של כביסה לשעת עבודה של עובד. אם נשווה לזמן אותו אתם משקיעים בכביסה בבית לא נגיע לתוצאות דומות – אפילו אם אתם מאוד יעילים ומצליחים להגיע ל-10 ק"ג כביסה בשעת עבודה (כמובן ללא גיהוץ) זאת אומרת שהצלחתם לכבס שתי מכונות בשעה.
לאחר מכן עלינו להעביר את הכביסה למייבש או לחילופין לתלות אותה לייבוש על החבל, להוריד אותה וגם לקפל ולהכניס לארון – האם נוכל לעשות את כל הפעולות הללו בשעה? אם אנו מחשבים את עלות העבודה בשכר לשעה יוצא שכרנו בהפסדנו. יש לקחת בחשבון שהכביסה במכבסה גם עוברת גיהוץ וכך אנו חוסכים זמן וכסף בעלות של גיהוץ הבגדים והמצעים.
לסיכום- אם לוקחים את כל הגורמים בחשבון ואת כל העלויות הנלוות של כביסה בבית ניתן להגיע למסכנה ששווה להעביר את הכביסה שלכם לטיפול במכבסה מקצועית.